Българска фондова борса стана част от  Инициативата на ООН за

...
Българска фондова борса стана част от  Инициативата на ООН за
Коментари Харесай

БФБ влезе в инициатива на ООН за устойчиви фондови борси

Българска фондова борса стана част от  Инициативата на Организация на обединените нации за „ Устойчиви фондови тържища “ (United Nations Sustainable Stock Exchanges Initiative - UN SSE).

Става въпрос за стратегия за партньорство на Организация на обединените нации, проведена от UNCTAD, Глобалния контракт на Организация на обединените нации, финансовата самодейност към „ Програмата на Организация на обединените нации за околната среда “ и интернационалната мрежа от вложители на Организация на обединените нации „ Принципи за отговорно вложение “.

Визията на самодейността „ Устойчиви фондови тържища “ е да обезпечи световна платформа за проучване на това по какъв начин тържищата, в съдействие с вложители, компании (емитенти), регулатори, политици и съответни интернационалните организации, могат да подобрят своето екологично, обществено и корпоративно ръководство, като насърчат устойчиви вложения, в това число финансиране по задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване.

„ Изцяло се ангажираме да реализираме задачите за стабилно развиване на българския финансов и енергиен пазар. В тясно съдействие и като използваме задълбочения опит на самодейността на Организация на обединените нации за устойчиви фондови тържища, както и посредством поредните дейности, които сме подхванали в тази посока - ние сме уверени в дълготрайния ни триумф. ", сподели доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ и доцент във ВУЗФ.

БФБ се причислява към над 90 фондови тържища от целия свят и като сътрудник в UN SSE, се ангажира да извърши следните цели:
 Да нарежда тематиките за стабилно финансиране и енергетика на найвисоко равнище измежду вземащите решения в бизнеса и в държаватаДа стане найважния и сплотяващ фактор по тематиките за стабилно финансиране и енергетика в БългарияДа трансферира найдобрите международни и европейски практики и познание в региона на устойчивите финанси и енергетика към всички участници на българските финансов и енергиен пазар
Чрез присъединяване си в Инициативата на Организация на обединените нации за устойчиви фондови тържища, БФБ споделя и следва задачата за поощряване на виновните вложения в стабилно развиване и възстановяване на резултатите във връзка с екологично, обществено и положително корпоративно ръководство в България.

В работата си за осъществяване на задачите за стабилно развиване БФБ получава консултантска поддръжка от колегата в България на Европейския консултантски център по капиталови въпроси (ЕКЦИВ) към Европейската капиталова банка - ръководство „ Проектна информация и финансиране “ към Фонда на фондовете.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР